Guusje Stavast

Guusje is op Instagram gescout en werd direct aangenomen bij Fourteen Model Management. Zij heeft onder andere geposeerd voor H&M, Zara, Karl Lagerfeld, G-star en veel meer! Lees hier het interview met Guusje!

 

Question: Hoe ben je begonnen met modellenwerk?

Answer: Ik werd gescout via Instagram via een berichtje met de vraag of modellenwerk mij leuk leek. Ik was toen helaas nog te klein maar een jaar later, toen ik 14 was, kwam ik langs bij Holland Model Scout. Zij hebben mij geholpen een agentschap te vinden waar ik en mijn ouders ons prettig bij voelden. 

 

Question: Hoe was je eerste shoot? Was je zenuwachtig? Wat moest je doen?

Answer: Mijn eerste shoot was met een fotograaf van Holland Model Scout. Ik was helemaal niet zenuwachtig, gewoon gezonde spaning. Gelukkig zei ze precies wat ik moest doen en stelde ze me op mijn gemak, de rest ging vanzelf. 

 

Question: Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Answer: je leert veel nieuwe mensen kennen en je wordt er zelfstandig van. Ook door het reizen maak je veel mee, daarnaast zie je een hoop van de wereld!

 

Question: Ben je weleens in het buitenland geweest voor een opdracht?

Answer: Ik ben meerdere keren voor een opdracht naar Parijs en Londen geweest voor testshoots en castings. Ook ben ik bijvoorbeeld naar Barcelona en Stockholm gevlogen. Ik reis natuurlijk nog niet heel veel omdat ik nog op school zit, maar als het even kan zijn de buitenlandse tripjes wel echt het allerleukst, vooral als er andere modellen meegaan. 

 

Question: Met wie hoop je ooit nog een keer samen te mogen werken?

Anwer: Geen persoon maar een merk! Victoria Secret is echt mijn droom. Maar eerst veel trainen en werken, dan komt het misschien ooit op mijn pad.

 

Question: Let je veel op je voeding?

Answer: Ik probeer elke dag zo gezond mogelijk te eten, voor hoever dat kan natuurlijk. Niet alleen voor modellenwerk maar ook omdat ik mezelf er beter door voel en meer energie krijg.

 

Question: Wat is je favoriete make-up merk?

Answer: Ik draag heel weinig make-up dus een favoriet merk heb ik niet echt.

 

Question: Wat is de mooiste locatie waar je ooit hebt geshoot?

Answer: Dat was in Londen, in het master shipwrights house. Dat was echt ontzettend vet!  Hele gezellige mensen en echt de mooiste kleding mocht ik aan! Het was een enorm huis aan een rivier in Londen, heel mooi!

 

Question: Wat wilde je vroeger worden? Wilde je altijd al model worden?

Answer: Ja ik wilde altijd al model worden. Vroeger ging ik me altijd verkleden en modeshows lopen voor mijn familie. Toen ik wat ouder werd wilde ik graag schrijfster worden maar daar was ik al snel op uitgekeken.

 

Question: Wie bewonder je?

Answer: Cara Delevingne, zij is altijd zichzelf gebleven na alles wat ze in haar carrière gedaan heeft. Zelfs haar hoofd scheren om een statement te maken, daar heb je echt lef voor nodig. Ze heeft een leuke attitude waardoor ze anders is dan anderen en bovendien is ze ook echt heel mooi.

 

Question: Hoe vaak per week sport je? Wat voor sporten beoefen je?

Answer: Ik probeer 5 x per week te sporten. Soms doe ik oefeningen voor mezelf en de andere keer ga ik naar de sportschool met anderen. Dit is leuker omdat het afwisselend is zo hou je het makkelijker vol.

 

Question: Wat hoop je in 5 jaar bereikt te hebben?

Answer: Een paar goede campagnes voor H&M of Zara. En e-commerce voor Victoria Secret zou mooi zijn, maar uiteindelijk de show. Wat ik het belangrijkst vind is leuke mensen ontmoeten en plezier te houden in wat ik doe.

 

Question: Hoe oud was je toen je begon met modellenwerk? En voor wie was je eerste officiële opdracht?

Answer: Ik was 14 toen ik bij Fourteen werd aangenomen! En mijn eerste echte opdracht was Lefties in Barcelona, toen was ik net 15 geworden. 

 

Question: Wat is je advies voor beginnende modellen?

Answer: Haha, just go with the flow. Geniet ervan, maak je niet te druk en blijf wie je bent want dat maakt jou uniek! Natuurlijk moet je hard werken voor wat je wilt bereiken, de rest volgt dan vanzelf.

Model worden Via holland model scout
Heb jij altijd al gedroomd van een carriere als model, weet je alleen niet waar je moet starten? Stuur 3 vakantie foto's van jezelf naar ons toe en wij helpen jou met het vinden van het juiste bureau!
Over ons

Holland Model Scout zet zich in om aspirant modellen te helpen met het vinden van het beste Nederlandse modellenbureaus.

© 2017 Holland Model Scout All Rights Reserved.